Beïnvloedt het type schotel dat ik gebruik het bakresultaat?
Schalen beïnvloeden het eindresultaat. Let op de instructies die bij de schalen meegeleverd worden. Hier volgen enkele richtlijnen over het gebruik:
- Licht gekleurde aluminium schalen en bakvormen: leveren een lichtgekleurde korst op.
- Donker gekleurde aluminium schalen en bakvormen al of niet bekleed met een donkere antiaanbaklaag: leveren een donkere korst op en kunnen doorgaans op lagere temperaturen gebruikt worden (tot 15°C lager). Doorgaans te gebruiken in het midden van de oven.
- Geïsoleerde bakvormen: weinig of geen kleuring van de onderkant. Te gebruiken onder in de oven. Vragen soms langere bereidingstijd.
- Inox:lichte, zandkleurige korst met mogelijk ongelijke kleur. Vragen vaak een langere bereidingstijd.
- Keramische bakvormen en schalen: knapperige korst.
- Ovenvaste glazen schalen: bruine, knapperige korst. Kunnen doorgaans op lagere temperaturen gebruikt worden (tot 15°C lager).
Andere vraag?
Ontdek onze Novy producten
Vind een verkooppunt in de buurt