Hoe onderhoud ik mijn recirculatie dampkap?

Onderhoud bij monoblock recirculatiefilter


Monoblock Pure 3.0 recirculatie technologie

Novy Monoblock Pure 3.0 technologie zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Reken op een doeltreffende recirculatie die zelfs de sterkste geurtjes uit uw keuken weert, zonder onnodige afvoer van warme, gezuiverde lucht naar buiten. De koolstofdeeltjes van de Monoblock Pure 3.0 koolstoffilter zijn voorzien van een natuurlijke coating, die exclusief door Novy wordt gemaakt. De Monoblock Pure 3.0 neutraliseert de sterkste geuren — zelfs vis — 95 tot 100%.

De Monoblock 3.0 is de opvolger van de Monoblock Pure 2.0 en Monblock (1e generatie). Bij vervanging kunnen de Monoblock Pure 2.0 en Monblock (1e generatie) koolstoffilters probleemloos vervangen worden door de Monoblock Pure 3.0. Een nieuw monoblock filter kunt u verkrijgen via de vakhandel of via de website van Novy.

 

Monoblock Pure 3.0 (product aangekocht na 31 december 2019)

Bij normale kookomstandigheden zal de monoblock koolstoffilter vervangen moeten worden na 3 à 5 jaar of 900 kookuren (afhankelijk van de modellen). Bijna alle dampkappen hebben een vervangingsindicator die oplicht en aangeeft dat de monoblockfilter vervangen moet worden.

 

Monoblock Pure 2.0 (product aangekocht na 31 december 2018)

Bijna alle dampkappen hebben een reinigingsindicator die na 400 kookuren (na ongeveer 12 maanden) oplicht en aangeeft dat de monoblockfilter moet geregenereerd worden. De filter kan tot 6x geregenereerd worden. Regeneratie gebeurt in de oven op 100-120°C (1 uur). Na ongeveer 6 jaar (afhankelijk van de intensiteit waarmee gekookt wordt) is de monoblockfilter aan vervanging toe.

 

Monoblock (product aangekocht vóór 31 december 2018)

Bijna alle dampkappen hebben een reinigingsindicator die na 200 kookuren (na ongeveer 5 à 6 maanden) oplicht en aangeeft dat de monoblockfilter moet geregenereerd worden. De filter kan tot 12x geregenereerd worden. Regeneratie gebeurt in de oven op 120°C (1 uur). Na ongeveer 3 jaar (afhankelijk van de intensiteit waarmee gekookt wordt) is de monoblockfilter aan vervanging toe.

 

Onderhoud bij cassettes met actieve koolstofkorrels

Salsa, 828, 829, 650 en 655 zijn voorzien van cassettes met actieve koolstofkorrels. Bij de actieve koolstofkorrels licht de indicator na 120 uur op en zal de cassette moeten vervangen worden.


Andere vraag?

Bekijk alle Veelgestelde vragen

Ontdek onze Novy producten

Vind een verkooppunt in de buurt

of Bezoek de Novy showroom.