Verkwikkend en verrukkelijk: rabarberframbozenlimonade

Met de felroze kleur brengt deze mocktail of limonade zonder alcohol, maar mét rabarber en frambozen, verkoeling op elk zomerfeestje.

 

Dit recept werd ontwikkeld in de Novy keuken waar Cloud Black, dampkap voor aan het plafond, de hoofdrol speelt. Met de fijne belijning, de aanpasbare verlichting en de communicatie tussen de Novy inductiekookplaat en Cloud Black (dankzij de InTouch functie) maak je deze limonade in een mum van tijd klaar.

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 6 stevige rabarberstengels
  • 250 g frambozen
  • 200 g aardbeien
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 citroen
  • Een paar blaadjes citroenmelisse of citroenverbena

 

Zo begin je eraan:

  • Spoel de rabarber, aardbeien en frambozen schoon. Verwijder de bladeren van de rabarber – de schil mag eraan blijven –  en snij het fruit in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes in een grote kookpot, samen met de suiker en het sap van een halve citroen. Zet net niet onder water en breng zachtjes aan de kook.
  • Laat koken tot alles een moes is geworden. Plet de vruchten met een houten lepel.
  • Zeef de platgekookte vruchten met een fijne zeef. Duw het sap er tot de laatste druppel eruit. Breng opnieuw aan de kook en proef even. Wil je het graag wat zoeter, voeg dan extra suiker toe. Te zoet? Voeg extra citroensap toe.
  • Laat afkoelen en serveer met veel ijs en een blaadje citroenmelisse of citroenverbena.

 

 Bekijk de video hier:

 

Interesse in plafonddampkap Cloud Black?

De Novy dealer bij jou in de buurt helpt je verder met informatie op maat. Vind hier jouw dichtstbijzijnde verkooppunt.

 

Ontdek onze Novy producten

Vind een verkooppunt in de buurt