Warm, zacht en comfortabel: Novy keukentrends 2022

Staat er een nieuwe keuken op de planning of ben je gewoon nieuwsgierig naar de keukentrends voor 2022? Hier vind je onze persoonlijke favorieten!

 

1. Neutrale kleuren in de keuken

De pandemie heeft zonder twijfel haar stempel gedrukt op hoe we leven … en hoe we onze huizen en keukens inrichten. Zo zien we een terugkeer naar neutrale en toch warme kleuren die optimisme, comfort en een relaxte sfeer uitstralen. Denk aan beige, zandkleur en gebroken wit, afgewisseld met donkergrijs en zwart om body en textuur te geven aan de lichtere tinten.

Voor een zachte designtoets in de keuken kun je terugvallen op de Pureline-reeks. Deze plafonddampkampen zijn onder meer beschikbaar in het wit. Daardoor sluiten ze perfect aan bij de bleke tinten en de zachte kleuren en stoffen die de interieurs in 2022 zullen veroveren, maar garanderen ze ook een naadloze integratie in je keukenstijl. Door hun strakke integratie blijft de visuele rust met andere woorden behouden.

 

2. Ronde vormen

Hoeken en rechte lijnen zullen we uiteraard nooit helemaal achter ons laten, maar toch winnen ronde, zogenaamd ‘vrouwelijke vormen’ ontegensprekelijk terrein – ook in de keuken. Meubels zonder rechte hoeken verzachten het effect van een al te strakke inrichting. Zo vormt de fluisterstille eilanddampkap Mood met zijn afgeronde vormen een prachtige en toch zachte blikvanger in je keuken.

 

 

3. Minimalistische troef in 2022

Minimalistische keukens zijn in 2022 helemaal ‘on trend’. Opnieuw laat het effect van de coronacrisis zich voelen. Tijdens de lockdown gingen heel wat mensen namelijk aan het sorteren: we werden teruggeworpen op de essentie, en niet-functionele of overbodige spullen moesten eraan geloven. Zo creëerden we meer plaats om te bewegen – en aan die letterlijke en figuurlijke ademruimte willen we ook na de coronacrisis vasthouden.

Wat dat voor de keuken betekent? Onder meer dat toestellen geïntegreerd worden voor een open effect. Een subtiele kookplaat met afzuiging, zoals de Novy Panorama, past perfect in dit plaatje.

 

4. Aandacht voor de natuur

In 2022 omringen we ons bovendien massaal met natuurlijke materialen en texturen. Marmer, graniet en hout zetten hun opmars verder – met die belangrijke nuance dat houtsoorten vooral in warme tinten in de interieurs zullen verschijnen. Natuurlijke accenten zorgen voor extra gezelligheid, zeker in combinatie met stoffen zoals linnen en katoen, en accessoires uit keramiek. In de keuken vertaalt deze trend zich onder meer in bijzettafels of een keukeneiland met een stenen blad.

Daarnaast mag je de aandacht voor de natuur gerust ruimer interpreteren, want in 2022 blijft duurzaamheid een aandachtspunt bij de keuze van een nieuwe keuken. Novy speelt hierin al jaren een voortrekkersrol, met innovaties zoals de Pure 3.0 recirculatietechnologie met kwalitatieve koolstoffilter. Met een Novy recirculatiedampkap ben je zeker van energie-efficiëntie, omdat hij de warmte volledig recupereert. Verder schrijft Novy mee aan jouw duurzaamheidsverhaal door kwaliteit van het hoogste niveau af te leveren, met toestellen die enorm lang meegaan.

 

5. Een stukje tuin in je keuken?

Een laatste interieurtrend die impact heeft op de keuken, is de voorkeur voor ‘home gardening’. Deze tendens was al over de hele wereld merkbaar, maar opnieuw zorgde de pandemie (en vooral dan de quarantaine) voor een versnelling. We voelen ons nu eenmaal beter in een ruimte met wat groen. Integreer dus gerust een aantal potten en planten in de keuken, zo lang je rond je kookplaat of kookeiland de nodige ruimte houdt om te kunnen werken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aantal hangplanten rond een Pureline-dampkap? In een plafond of een nis is dit type plafonddampkap praktisch onzichtbaar, waardoor ze rust brengt in de ruimte – en al helemaal met wat verfrissend groen errond.

Wil jij helemaal mee zijn met de keukentrends van 2022? Kies dan nu je favoriete Novy-producten op onze website of breng een bezoekje aan het dichtstbijzijnde Novy-verkooppunt.

 

 

Ontdek onze Novy producten

Vind een verkooppunt in de buurt