Foodtrends 2019

Binnenkort gespot in jouw keuken?

Het Oosten blijft inspireren (Sri Lanka, Birma, Japan), we zijn geobsedeerd door groenten (ja, ook ‘ugly veggies’) en we willen gezond, gezond, gezond!

3 Foodtrends die makkelijk en simpel zijn

1. De nieuwe voedingsdriehoek

Groenten krijgen een steeds belangrijker aandeel in het onze gerechten. Twee of drie groentesoorten bij het diner, bereid met verse kruiden en pittige smaakmakers, is tegenwoordig bon-ton. Minstens een keer per week worden vlees en vis geheel of gedeeltelijk achterwege gelaten. En eerlijk, dat is beter voor de gezondheid. Zin om deze trend op tafel te zetten? Probeer ons heerlijke recept voor shiitake met miso en noedels.

Creatief met die groenten

Courgetti, pompoenbrood, marshmallows van gele paprika… Ook de ugly groentjes (onegaal, grillig, raar kleurtje) krijgen een plaatsje op onze tafel. Zij het wel verwerkt als zelfgemaakte groentechips, soepje of in een puree. Ach, zo zijn ze toch ‘gered’ van een oneerzaam einde in de vuilnisbak.

2. Gezond eten, gezond koken

De aandacht voor gezondere voedingsstijl brengt ook een zoektocht naar gezondere kooktechnieken met zich mee: als je groenten stoomt, blijven er veel meer voedingsstoffen bewaard dan wanneer je ze stooft of kookt.

Ook de grillplaat helpt mee aan een gezonder bestaan. Grillen kun je immers perfect zonder vetstof. À propos grillplaat: onze Teriyaki zalm al geprobeerd? Dringend doen!

 

 

3. Vegan als dé trend 2019

The Economist en The Guardian bestempelen 2019 als “the year of the vegan”. Inderdaad, zuivel wordt op smakelijke wijze vervangen door plantaardige producten. Havermelk, soja, amandelmelk en rijstdrinks zijn tegenwoordig schering en inslag aan de ontbijttafel. En in de keuken wordt van tijd tot tijd eiwit vervangen door aquafaba. Aqua-wat? Aquafaba is het vocht waarin kikkererwten worden bewaard.

Wij maakten deze heerlijke fluffy chocomousse op basis van aquafaba!

Hulp bij het stomen?

De inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap Novy Panorama Pro biedt heel wat oplossingen om de verschillende kooktechnieken toe te passen.

Wil je je groenten stomen? Gebruik dan de Power functie om je water snel aan de kook te brengen en dan je stoommandje in de pot te zetten.

Grillen zonder vet?

Novy heeft een speciale grillplaat ontwikkeld om te gebruiken op een inductiekookplaat. De silicone voetjes beschermen de kookplaat tegen krassen en onnodig schuiven en de grillfunctie activeert verschillende kookzones om de grillplaat gelijkmatig te verwarmen.

Nòg een zeer belangrijke trend

Misschien is het geen trend, maar eerder een blijver: milieubewust leven. 2019 gaan we met z’n allen duurzamer worden. Ja echt. Argumenten als duurzaam, sustainable, goed voor het milieu, beperkte voetafdruk, recirculatie, … bepalen onze aankoop.

Ontdek waarom de Novy Pure 2.0 recirculatietechnologie van Novy helemaal in deze trend past.

 

Ontdek onze Novy producten

Vind een verkooppunt in de buurt

of Bezoek de Novy showroom.