Een dampkap als stille, performante kracht in de keuken

Open keukens zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Het zijn centrale ontmoetingsplekken waar de hele familie samenkomt om te koken, te wonen en te ontspannen. Voor Koen Pauwels en Wim Van der Vurst van i.s.m.architecten vormt de keuken een wereld op zich, waar ook inbouwtoestellen integraal deel van uitmaken. Hun favoriet is de NOVY Pureline, een veelzijdig assortiment van discrete plafonddampkappen die met hun stille en onzichtbare kracht mee het ontwerp bepalen.

Keuken wordt ontmoetingsplaats

De architecten werken totaalprojecten uit, waarin het interieur naadloos aansluit op de architectuur, en omgekeerd. Bij het ontwerpen van een woning krijgen alle ruimtes evenveel aandacht. Toch is het vaak de keuken waar de meeste zorg aan wordt besteed. Dit is vooral te wijten aan het belang dat de bewoners er zelf aan hechten. Vermits de keuken van een louter functionele kamer naar een ontmoetingsplaats is geëvolueerd, wordt ze in huis centraal ingepland. De structuur is open en ze staat in directe verbinding met de woonkamer. Koen en Wim wijzen op de relevantie van esthetiek en comfort in de keuken: „Esthetiek is belangrijk, omdat de ruimte minder wordt afgesloten. Ze fungeert als een continue 'backdrop' van de leefruimte. Ook comfort wordt hoe langer hoe essentiëler met gebruiks- en onderhoudsvriendelijke inbouwtoestellen die met hun design, kleur en materiaal mee deel uitmaken van het ontwerp.”


Veelzijdige Pureline plafonddampkap, goed voor elk ontwerp

Voor een van hun meest opvallende keukenrealisaties koos het duo voor een dampkap uit NOVY’s Pureline-reeks. Haar populariteit bij de architecten wordt voornamelijk bepaald door het design met fijne, uitgepuurde lijnen, en uitvoeringen in wit, zwart en inox. NOVY is pionier op het vlak van plafonddampkappen die zo geraffineerd en veelzijdig zijn vormgegeven, dat ze vrijwel onzichtbaar ingewerkt kunnen worden in om het even welk keukenontwerp. Voor deze keuken waren i.s.m.architecten bewust op zoek naar een discrete dampkap die de aandacht niet zou afleiden van de natuursteen die voor het werkblad en de achterwand werd gebruikt. De steen is de absolute blikvanger, die met z’n paarse, roze en grijze kleurschakeringen de rest van de afwerking in de keuken heeft geïnspireerd: „De natuursteen is als tableau en als kunstwerk zodanig aanwezig, dat we de rest van de ruimte in een zacht kleurenpalet hebben uitgevoerd. Ook de inbouwtoestellen zijn subtiel vormgegeven.” Vandaar hun keuze voor de inox Pureline met aerodynamische technologie die harmonieus aansluit op de grijze tinten van de nis en de kasten.

Ontdek de veelzijdigheid van het assortiment

Krachtig en stil

Niet alleen qua design en veelzijdigheid scoort Pureline hoog. Ook de performantie springt in het oog. De dampkappen zijn makkelijk te installeren. Bovendien zijn ze uitgerust met een hoge afzuigkracht, ideaal om grote afstanden tot maximaal 1,60m tussen de kookplaat en de dampkap te overbruggen. Krachtige toestellen maken veel lawaai. Maar met een geïntegreerde, geluiddempende motor of een motor op afstand binnenshuis, stellen ze ook op dat vlak niet teleur. De Pureline is een van de meest stille en krachtige plafondtoestellen op de markt. Stilte is belangrijk als je graag kookt en tegelijkertijd ook gasten wil entertainen. Inbouwtoestellen met een laag geluidsniveau zijn essentieel in open keukens die rechtstreeks in verbinding staan met de leefruimte. De dampkappen van NOVY zijn uiterst efficiënt en zo discreet dat je hun aanwezigheid vergeet. Ze vallen op door hun subtiliteit.

 

Geïntegreerde ledverlichting

Nog een handigheid van de Pureline is de vlak geïntegreerde en dimbare ledverlichting. Daarover zeggen de architecten: „Dat het toestel is uitgerust met functionele en sfeerverlichting is een pluspunt. Het maakte dat we geen extra lichtbron in de nis boven het kookfornuis moesten voorzien.” Via de afstandsbediening kun je de kleurtemperatuur van de vier ingewerkte spotjes laten variëren van neutraal wit, naar warm wit. En afhankelijk van de dampvorming tijdens het koken, kun je de snelheid van de motor bepalen. De Pureline is dus niet alleen een doeltreffende dampkap. Het is ook een handige lichtbron en sfeermaker. De combinatie van esthetiek met comfort maken haar onmisbaar in de keuken.

 

NOVY productwijzer helpt je op weg

Koen Pauwels en Wim Van der Vurst van i.s.m.architecten kozen voor een NOVY Pure’line 6830, omdat ze houden van:

  • innovatieve technologie
  • uitgepuurd design
  • een brede waaier van mogelijkheden
  • de combinatie van kracht en stilte

Twijfel je nog over jouw keuze of stijl? Laat je dan leiden door de NOVY productwijzer. Het is een handige tool die jou in enkele stappen op weg helpt naar de juiste dampkap of kookplaat die bij jouw keuken past.

 

 

Ontdek onze Novy producten

Vind een verkooppunt in de buurt

of Bezoek de Novy showroom.