De laatste keukentrend: industrieel met strakke lijnen en slimme toestellen

Een mix van zachte en harde materialen, nieuwe en oude elementen, een decoratieve of eerder uitgepuurde stijl? De Nederlandse interieurarchitecte Judith van Mourik houdt van contrasten. De keuken van haar eigen woning in Rotterdam is een toonbeeld van de industriële trend met strakke lijnen, gepolijst staal en subtiel ingewerkte NOVY-toestellen. De stoere look in combinatie met frivole accenten zorgt voor een eigenzinnig en eclectisch resultaat. 

 

Strakke lijnen, moderne uitstraling 

Bij het ontwerpen van privé-woningen besteedt de interieurarchitecte veel aandacht aan de keuken. In haar woning vormt dit de belangrijkste ruimte, waar de familie samenkomt om te koken, te drinken en te praten. De ontwerpster houdt van strakke lijnen, en koos daarom voor de industriële trend. Inspiratie ontleent ze uit grootkeukens, die ze in al haar hotelconcepten voorziet. Op de betonnen vloer installeerde ze een modern kookeiland in gepolijst staal, met daarin een subtiel ingewerkte zithoek en innovatieve toestellen. Tegen de lange witte wand leunen lage en hoge kasten, met aan het plafond spotjes voor een hedendaagse, moderne look.  

Modern kookeiland

 

Eigenzinnige materialenmix  

Wat de industriële keuken van van Mourik zo bijzonder maakt, is de mix van stoere, strakke elementen met frivole, warme accenten en materialen. De interieurarchitecte houdt van contrasten, waarbij ze staal en beton elegant samenbrengt met ceramiek, kant, marmer, hout en spiegels. Resultaat is een eigenzinnige en eclectische look in de keuken, die naast een kookeiland en een kastenwand, ook een gezellige zithoek telt. Verder is er ook een zelfontworpen mini-bar met oude art-decodeuren en een vitrinekast die ze gebruikt om objecten te etaleren. 

Eigenzinnige en eclectische keuken

Slimme werkbladafzuiging 

Centraal in de ruimte staat het industriële kookeiland, met daarin een kookplaat met geïntegreerde dampkap. Uit een brede waaier van mogelijkheden met plafondunits, in- en onderbouwkappen, decoratieve wand- en eilandkappen en werkbladafzuiging, koos van Mourik Novy Panorama. Dit type toestel, dat zowel beschikbaar is met afvoer als met recirculatie, houdt de zichtlijnen vrij en combineert zo visuele perfectie met hoogstaande kwaliteit. 

Knap vormgegeven is de strakke, zwarte afzuigtoren in semi-transparant glas met drie standen voor een sterke en efficiënte afzuiging. Tijdens het koken komt het subtiel tevoorschijn uit de kookplaat, goed voor extra bewegingsvrijheid. Bovendien zorgen de verschillende functies voor een optimale keukenervaring.  

Koken op een inductieplaat is het hedendaagse koken 

Naast de vele voordelen van koken op inductie, zoals snelheid, gebruikscomfort en veiligheid, valt ook de vormgeving van de inductiekookplaat in de smaak. Het zwarte glas, de strakke lijnvoering, de sliderbediening in witte led’s en de subtiele icoontjes sluiten perfect aan bij de minimale look van de industriële keuken. Inductiekoken zit in de lift. Het is het koken van de toekomst, als je het aan Judith van Mourik vraagt. Novy Panorama is een hit voor wie houdt van subtiel design en rust in de ruimte. Maar ook van stilte, want de slimme werkbladafzuiging opereert geluidloos. 

Slimme werkbladafzuiging

 

Novy productwijzer helpt je op weg 

Interieurarchitecte Judith van Mourik koos voor een werkbladafzuiging, omdat ze houdt van  

  • een strakke, industriële look  
  • innovatieve technologie  
  • tijdloos en zuiver design  
  • vrije zichtlijnen in de ruimte  

 

Twijfel je nog over jouw keuze of stijl? Laat je dan leiden door de Novy productwijzer. Het is een handige tool die jou in enkele stappen op weg helpt naar de juiste dampkap of kookplaat die bij jouw keuken past. 

 

Ontdek onze Novy producten

Vind een verkooppunt in de buurt

of Bezoek de Novy showroom.