Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken. Lees meer

Ik ga akkoord

Sluiten
Navigatie

Een dampkap kopen? Zo maakt u de juiste keuze.

Hoe kiest u de juiste dampkap

U staat op het punt een dampkap te kopen? Wij bij Novy helpen u graag de juiste keuze te maken. Verschillende factoren hebben een invloed op het goed functioneren van de dampkap. Uw installateur bekijkt deze samen met u om zo te beslissen welke dampkap het best geschikt is voor uw situatie. 

 Het is echter zeer belangrijk om de juiste elementen reeds vroegtijdig te kennen als u van plan bent een dampkap te kopen. Daarom zetten we hier alvast de belangrijkste elementen op een rij.

1. Luchtafvoer

 

 Luchtafvoer Novy

In functie van uw situatie zal u reeds in een vroeger stadium afvoerkanalen dienen te voorzien. Hou hier zeker rekening mee bij de planning van uw keuken.

 

2. Keukenopstelling

Ook de keukenopstelling bepaalt mee welk type dampkap u best kan plaatsen.

  • Tegen de wand: een decoratief wandmodel (bv. Flat'line, Pro'line ...), inbouwdampkap (bv. Touch, Mini Pure'line ...) in een luifel of een schouw of een ingewerkte plafondunit (bv. Pure'line)

  • Boven een eiland: een decoratief eilandmodel (bv. Flat'line, Pro'line ...), inbouwdampkap (bv. Touch Mini Pure'line ...) in een luifel of een schouw of een ingewerkte plafondunit (bv. Pure'line)

  • Tegen de wand, ingewerkt in een bovenkast: hier speelt ook de diepte van uw kast een bepalende factor:
    -  Diepe kast: inbouwgroep (Touch, glazen inbouwgroep, Mini Purel'ine ...)
    -  Ondiepe kast: Telescopisch model, onderbouw, integreerbaar model

Bekijk de verschillende modellen in hun opstelling in de Novy-keukenconfigurator.

 

3. Afmetingen van de kookplaat

Hoe groot is uw kookplaat?

Afmeting van de kookplaat


Voor een ideale luchtafzuiging dient uw dampkap minimum even groot te zijn als uw kookplaat. Aangezien dampen breder uitlopen naar boven is het aan te raden om een dampkap te kiezen die iets groter is dan de kookplaat. Hoe hoger de dampkap boven de kookplaat geplaatst wordt, hoe belangrijker het is de dampkap iets groter te nemen (bv. plafondunits).

Hou rekening dat de dampen aan beide zijden 10% breder worden.

 


4. Motor op afstand buiten

BuitenmotoreEen motor op afstand buiten is vooral aan te raden wanneer u een lange afstand (min. 5m) dient te overbruggen.

Hou met enkele zaken rekening wanneer u een motor op afstand gaat plaatsen:

a.  Hoeveel afstand is er tussen de dampkap en de motor?

Gebruik zeker een geluidsgedempte buis tussen uw dampkap en de motor, zeker wanneer u een kleinere afstand   gaat overbruggen. We raden de buitenmotor aan voor situaties waarin u een afstand van meer dan 5 meter dient te overbruggen.

b.  De buitenmotor heeft een hogere capaciteit (940m³/u), hou rekening met de grootte van uw keuken zodat u geen probleem krijgt met onderdruk.

Terug naar het advies overzicht
Veilig winkelen met BeCommerce! Veilig winkelen met BeCommerce!