Novy ArchiTalks

Jouw droomkeuken:
hoe begint een architect daaraan?

Je komt erachter in onze "ArchiTalks": een korte reeks waarin drie achitecten vertellen over hun visie op keukendesign. Waar vinden ze inspiratie, hoe gaan ze te werk, welke materialen gebruiken ze en waarom maken ze bepaalde keuzes.

Drie totaal verschillende architecten tonen één van hun favoriete projecten, waarin ze de keuken afwerkten met een Novy dampkap die perfect paste binnen het ontwerp.

Benieuwd naar hoe ze te werk gaan? Ontmoet ze hier.

Architalk#1

"Het perfecte huwelijk tussen romantisch en strak design"

Interieurarchitecte Judith van Mourik speelt in haar eigen keuken en designprojecten moeiteloos met klassieke materialen en hedendaagse trends. Neem in deze video een kijkje in het hoofd én de keuken van deze getalenteerde interieurarchitecte en styliste uit Rotterdam.

Architalk#2 (meer info in augustus)

"Goede gesprekken naast een geruisloze dampkap"

Koen Pauwels en Wim Van der Vurst, oprichters van bureau ISM, willen met ieder project ontroeren en verrassen. In dit project uit Hasselt, ontwierpen ze voor een nieuw samengesteld gezin een doordacht interieur, inclusief keuken als centrale plaats voor de ganse familie.

Architalk#3 (meer info in september)

"Een dampkap die bijdraagt aan energiezuinig wonen?"

Zoals in dit project bijvoorbeeld, waar architect Kristof De Lange, het verhaal van een voormalige autolakfabriek samenbracht met een industriële en energiezuinige woning. Dit mooie project in Sint-Niklaas ontwierp hij met respect voor de omgeving, maar ook voor de geschiedenis van het gebouw.

Architalk#1

"Het perfecte huwelijk tussen romantisch en strak design"

Een mix van zachte en harde materialen, nieuwe en oude elementen, een decoratieve of eerder uitgepuurde stijl? De Nederlandse interieurarchitecte Judith van Mourik houdt van contrasten. De keuken van haar eigen woning in Rotterdam is een toonbeeld van de industriële trend met strakke lijnen, gepolijst staal en subtiel ingewerkte NOVY-toestellen.

Inductiekoken is het koken van de toekomst, als je het aan Judith van Mourik vraagt. Novy Panorama is een hit voor wie
houdt van subtiel design en rust in de ruimte. Maar ook van stilte, want de slimme werkbladafzuiging opereert geluidloos.
Interieurarchitecte Judith van Mourik koos voor een werkbladafzuiging Panorama, omdat ze houdt van

  • USP Architalk#1 een strakke, industriële look
  • USP Architalk#1 innovatieve technologie
  • USP Architalk#1 tijdloos en zuiver design
  • USP Architalk#1 vrije zichtlijnen in de ruimte